Supa crema de ciuperci

Ingrediente Supa crema de ciuperci

 

  • 1 l supa de pui sau de leguma
  • 500 gr ciuperci champginon
  • 250 gr ciuperci pleurotus
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 cartof mare
  • 4 catei de usturoi
  • 150 ml smantana pentru gatit
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita ulei de trufe
  • 20 gr unt
  • sare, piper, cimbru, boia dulce

 

Mod de preparare Supa crema de ciuperci

 

Pentru inceput, taiem cubulete ceapa, morcovul, telina, cartoful iar usturoiul il dam pe razatoare. Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul de floarea soarelui si untul, iar cand acestea se incing adaugam ceapa, morcovul si telina. Cand acestea se inmoaie adaugam usturoiul , ciupercile, mirodeniile (sare, piper,cimbru,boaia dulce), cartoful si supa de pui. Lasam pe foc pana cand legumele sunt bine fierte. Cand supa este bine fiarta, oprim plita, adaugam smantana pentru gatit si uleiul de trufe. Cu ajutorul unui blender vertical blendam supa pana cand iese o compozitie fina.

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp