Reteta de vinete evantai la cuptor
Ingrediente Reteta de Vinete Evantai la Cuptor
– 2 vinete
– 1 dovlecel
– 1 ceapa rosie
– 2 rosii
– 9 catei de usturoi
– 50 ml ulei de masline
– 250 gr cascaval
– 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel
– 100 gr ceafa de porc felii
– 100 gr sunca presata
– sare, piper, busuioc si cimbru
Mod de preparare Reteta de Vinete Evantai la Cuptor
In prima parte, taiem felii rosiile, ceapa si dovleceul, iar vinetele le taiem fasii pe verticala. Intr-un blender, adaugam mararul, patrunjelul, usturoiul, uleiul de masline, sare, piper, cimbru, busuioc si mixam 2-3 minute. Cu aceasta compozitie, ungem vinetele pe toate partile, apoi umplem cu ceafa de porc felii, sunca presata, ceapa, dovlecel, rosie si cascaval, apoi ungem din nou vinetele pe toate partile si bagam la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute.
Pofta buna!