Pate de Ficat de Pui cu Stafide si Merisoare
Ingrediente Pate de Ficat de Pui cu Stafide si Merisoare Facut in Casa
– 500 gr ficatei de pui
– 2 cepe rosii
– 3 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 30 ml vin alb
– 150 gr unt
– patrunjel
– 1 lingura stafide aurii
– 1 lingura merisoare
– sare, piper, cimbru, coriandru
– optional o crenguta rozmarin / o crenguta cimbrisor
Mod de preparare Pate de Ficat de Pui cu Stafide si Merisoare Facut in Casa
Punem pe foc o tigaie in care adaugam 100 gr unt, iar cand acesta se topeste, adaugam uleiul de masline, ficateii, ceapa si usturoiul. Dupa 5-7 minute, adaugam vinul si mirodeniile (sare, piper, cimbru, coriandru) si lasam pe foc pana cand vinul scade, iar ficateii sunt bine gatiti. Intr-un bol cu apa calduta, punem stafidele si merisoarele la hidratat. Le lasam pana cand ficateii se racesc, aproximativ 15-20 min. Cu ajutorul unui blender vertical, mixam ficateii si patrunjelul pana cand obtinem o pasta fina. Daca considerati ca compozitia este cam tare, puteti adauga o lingura de smantana. Scurgem stafidele si merisoarele de apa, si le adaugam in compozitia de ficat. Punem pateul in diverse forme, deasupra ornam cu stafide, merisoare, si crengute de rozmarin sau cimbrisor. Topim restul de unt, turnam deasupra, apoi bagam la frigider si lasam peste noapte.
Pofta buna!