Pasca cu ciocolata si stafide

Ingrediente pasca cu ciocolata si stafide

 

– 800 gr branza dulce
– 500 gr smantana 30% grasime
– 250 gr zahar
– 180 gr unt
– 200 gr stafide
– 7 oua
– 5 linguri faina
– 5 linguri gris
– 1 esenta vanilie
– 200 gr ciocolata neagra

Pentru decor
-110 gr faina
– 160 ml apa calduta
– 5ml ulei
– 1 galbenus de ou
– 3 gr drojdie

 

Mod de preparare pasca cu ciocolata si stafide

 

In prima parte pregatim aluatul pentru decor.
In apa calduta adaugam drojdia si zaharul si amestecam. Lasam 5-10 min sa actioneze drojdia. Intr-un bol, adaugam faina, apa cu drojdia si uleiul. Amestecam pana se formeaza un aluat elastic apoi lasam la crescut 30-40 de minute. Intr-un bol, spargem ouale, adaugam zaharul, si mixam pana cand acesta se topeste. Adaugam branza, esenta de vanilie si untul apoi mixam 1 minut.
Punem grisul si faina apoi amestecam usor si spre final adaugam smantana putin cate putin. Adaugam 1/4 din compozitie peste ciocolata topita si mixam putin. Peste cantitatea ramasa punem stafidele. Intr-o tava rotunda cu margini detasabile adaugam compozitia cu ciocolata, apoi compozitia cu stafide si bagam la cuptor pentru 40 de minute la 150 de grade.
Intre timp, ne ocupam de modelarea aluatului. Ne ungem mainile cu ulei si framantam putin aluatul.
Il impartim in 4 parti egale, adaugam faina si modelam fiecare biluta. Formam 2 fasii pe care le rasucim (impletim) din cele 4 bilute sa rezulte 2 impletituri pe care una o punem in forma sferica, pe margine iar pe cealalta o dam in 2 si punem una pe orizontala si cealalta pe verticala. Ungem aluatul cu galbenus si mai bagam la cuptor 25 de minute.

Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp