Mancare de urzici cu usturoi, smantana si hrean
Ingrediente necesare pentru a prepara mancare de urzici cu usturoi, smantana si hrean
- 700 gr urzici
- 7 catei de usturoi
- 3 cepe
- 1 lingura de faina
- 1 lingurita hrean
- 4,5 linguri ulei
- 1 lingura bulion
- 2 linguri smantana
- sare, piper
Mod de preparare mancare de urzici cu usturoi, smantana si hrean
Punem pe foc o oala in care adaugam apa si un praf de sare, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugam urzicile la oparit. Le lasam pe foc undeva la 5-7 minute, apoi le scurgem de zeama si le mixam cu ajutorul unui blender sau le putem toca marunt manual. Punem pe foc o tigaie in care adaugam uleiul, iar cand acesta se incinge adaugam ceapa la rumenit. Cand aceasta se inmoaie, adaugam usturoiul si bulionul. Adaugam 250 ml zeama de urzici si lasam sa fiarba pana scade lichidul. Condimentam cu sare si piper, apoi adaugam faina si 150 ml zeama de urzici.Adaugam urzicile blenduite si le lasam la gatit undeva la 10 minute. Daca compozitia se ingroasa prea tare, mai putem adauga zeama de urzici. La final, adaugam smantana si hreanul.
Aceasta mancare de urzici o servim cu mamaliguta calda si ou posat.