Experienta culinara deosebita: Surf and Turf pe pat de sparanghel cu hribi si para fiarta in vin
Ingrediente surf and turf pe pat de sparanghel, cu hribi si para fiarta in vin
- 300 gr muschi de vita
- 300 gr hribi
- 100 gr creveti
- 50 gr unt
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- sare si piper
- 2 linguri sos gorgonzola
- 200 gr sparanghel
- 2,3 crengute rozmarin
- 1 para
- 200 ml vin rosu
- mix condimente (scortisoara, coaja de portocola, cuisoare, cardamon)
- 1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare surf and turf pe pat de sparanghel, cu hribi si para fiarta in vin
Taiem usturoiul rondele, apoi condimentam carnea de vita cu sare si piper. Punem pe foc o tigaie in care adaugam 50 de grame unt si uleiul de masline, iar cand untul se topeste adaugam carnea de vita la gatit pe ambele parti impreuna cu cateva rondele de usturoi si o crenguta de rozmarin. Punem pe foc o oala in care adaugam vinul, zaharul vanilat, mixul de condimente si para pe care am decojit-o. O lasam la foc mic pana cand este bine fiarta si capata o culoare frumoasa de la vin. Cand carnea de vita este gatita exact cum ne place noua (rare, medium sau well done) o scoatem din tigaie. In grasimea ramasa, adaugam crevetii pe care ii condimentam cu sare si piper si ii lasam la gatit pe fiecare parte cate 3 minute. Cand acestia sunt gatiti, ii scoatem din tigaie iar in grasimea ramasa mai adaugam 50 grame de unt, rondele de usturoi si hribii. Condimentam cu sare si piper si lasam la gatit pana cand lichidul format scade. Punem pe foc o tigaie in care adaugam restul de unt iar cand acesta se topeste, adaugam sparanghelul la gatit. Condimentam cu sare si piper.
Acum ca avem toate preparatele pragatite, putem aranja farfuria dupa bunul plac.