Crema de Zahar Ars Creme Brulee

Ingrediente Crema de Zahar Ars Creme Brulee


– 1l lapte
– 8 oua
– 250 gr zahar
– 250 gr zahar vanilat
– 1 esenta de vanilie

 

Mod de preparare Crema de Zahar Ars Creme Brulee


In prima parte, punem pe foc o cratita in care adaugam zaharul la caramelizat. Cand zaharul s-a caramelizat, il transferam intr-o tava sau diverse forme si il lasam la racit. Intre timp, ne ocupam de crema. Intr-un bol adaugam ouale si le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul vanilat, esenta de vanilie si laptele. Turnam compozitia in formele in care avem zaharul caramelizat apoi intr-o tava turnam apa si bagam la cuptor pentru aprox 100 min la 150 de grade. Mai turnam apa in tava din cand in cand. Cand crema este bine inchegata, scoatem tava din cuptor, lasam la racit apoi bagam la frigider pentru aprox 3-4 ore.

Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp