Chec cu lamaie si glazura de ciocolata

Ingrediente chec cu lamaie si glazura de ciocolata

 

– 5 oua
– 2 lingurite coaja lamaie
– 2 linguri zahar pudra cu aroma de citrice si vanilie
– 1 esenta de lamaie
– 1 esenta de vanilie
– 100 ml sana sau lapte batut
– 150 gr zahar
– 390 gr faina
– 60 ml ulei
– 50 ml frisca lichida
– 150 gr ciocolata neagra
– 1 plic praf de copt
-1 praf de sare

 

Mod de preparare chec cu lamaie si glazura de ciocolata

 

In prima parte, separam albusurile de galbenusuri. Adaugam praful de sare peste albusuri, si le batem pana cand se intaraste compozitia, apoi adaugam zaharul si mai mixam aproximativ 7-10 minute. Cand compozitia de albusuri s-a intarit, adaugam galbenusurile si mixam, apoi adaugam
zaharul pudra, esenta de vanilie si cea de lamaie, sana, coaja de lamaie si uleiul. Praful de copt il punem peste faina, si turnam treptat peste compozitie. Turnam compozitia intr-o tava, si bagam la cuptor la 150 de grade petru aproximativ 50 de minute. Cand acesta este copt, il scoatem din cuptor si il lasam 30 de minute la racit. Intre timp, ne ocupam de glazura. Punem ciocolata la topit la baimarin, apoi turnam frisca lichida. La final, turnam ciocolata peste chec.

Pofta buna!

Distribuie aceasta reteta pe:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp